Bronproeverijen; geloven, hopen en liefhebben

Bronproeverij: ervaar de betekenis van de Bijbel voor jou persoonlijk

De Bijbel is het bestverkochte boek aller tijden, maar wordt steeds minder gelezen. Misschien herken jij je hier ook wel in: je deed of doet je best om de Bijbel te lezen, maar het spreekt niet echt aan. Je ervaart het lezen van de Bijbel niet als een verrijking voor jou persoonlijk. Bijbellezen lijkt vruchteloos…

Als jij dit bij jezelf herkent en wilt veranderen, doe dan mee aan de (gratis) online training Bronproeverijen! Door de Bijbel als bron van leven en welzijn te leren proeven kun je de smaak van persoonlijk Bijbellezen te pakken krijgen.

Hoe ziet de training eruit?

Bronproeverijen is een gratis online training. In een serie van vijf video’s gaan Jelle de Kok en Marius Noorloos aan de hand van enkele kernteksten uit de Bijbel in gesprek over drie bijbelse ‘kernvruchten’ en hun samenhang: geloven, hopen en liefhebben. Bij elke video hoort een aantal opdrachten waarmee je individueel of als groep aan de slag kunt.

  • Bronproeverij 1: Geloven (Johannes 3:14-21; kern vers 16)
  • Bronproeverij 2: Hopen (Psalm 42; kern vers 12)
  • Bronproeverij 3: De Liefde van en voor God (Marcus 12:28-30; Lucas 15:11-32)
  • Bronproeverij 4: Het Liefhebben van de naaste als onszelf (Lucas 10:25-37)
  • Bronproeverij 5: De Samenhang tussen geloven, hopen en liefhebben (Romeinen 5:1-12; kern vers 1-5)

Meer informatie

Deze cursus hebben we ontwikkeld samen met Weetwatjegelooft.nl. Wil je meer informatie kijk dan hier.

Aanmelden

Wanneer je persoonlijk of met een groep aan deze Bronproeverijen wilt meedoen, meld je dan aan via dit formulier. Meld bij deelname met een groep alle afzonderlijke deelnemers aan. Elke deelnemer ontvangt dan iedere twee weken automatisch een e-mail met een link naar de volgende video, het programma van dat onderdeel en de bijbehorende voorbereidende opdrachten, zodat een goede voorbereiding mogelijk is en je daar tijdig aan wordt herinnerd. Je kunt gratis deelnemen aan Bronproeverijen.

Samenvatting

We gebruiken cookies voor de beste online beleving.