Ds Jelle de Kok gaat samen met PEP online training maken

Proeven uit de Bron online

Leven uit de Bron heeft samen met Permanente Educatie Predikanten enkele videotrainingen ontwikkeld. Hierdoor leer je de methodiek van Leven uit de Bron stap voor stap kennen, waarderen en toepassen. De basistraining Leven uit de Bron die nu in 6 dagen gegeven wordt, is omgezet naar een videotraining van 7 video’s.

1e training: Proeven uit de Bron

Het eerste deel is inleidend en kan los van de anderen gedaan worden om te proeven en te smaken. Proeven uit de Bron is een manier om mensen in korte tijd de dynamiek van Leven uit de Bron te laten proeven. Je ervaart hoe belangrijk leven uit de Bron is voor jou en je gemeente. Je hebt geproefd hoe heilzaam het is om van hart tot hart te spreken. Je hebt ervaren hebben hoe je van hartsontmoeting naar geloofsgesprek naar gemeenteopbouw kunt gaan, en hoe je dan heel concreet kunt worden.

Vervolgtraining: Drinken uit de Bron

Daarna is het mogelijk om verder te gaan met het vervolg. Je ervaart, leert en praktiseert de dynamiek van Leven uit de Bron vanuit de drievoudige kern van gemeente zijn:
1. Zelf drinken uit de Bron;
2. Samen drinken uit de Bron;
3. Anderen laten drinken uit de Bron.
Deze training leert je om Leven uit de Bron met je eigen kerkenraad te beoefenen. Je leert van hart tot hart te spreken vanuit een Bijbelgedeelte, en om via bezinning tot concrete bouwstenen voor beleid te komen.
Het verschil met ‘Proeven uit de Bron’ is dat ‘Proeven’ focust op de ervaring, niet op het zelf kunnen en praktiseren. ‘Drinken uit de Bron’ focust op ervaren én kunnen praktiseren van het principe en de dynamiek van Leven uit de Bron.

Beschikbaarheid

De eerste videotraining Proeven uit de Bron werd vanaf 26 oktober 2020 aangeboden wordt via de TUKampen en Weetwatjegelooft.nl. Op 26 september 2022 start er weer een training. Ook in het najaar starten we een nieuwe training. Meer informatie, vragen en aanmelden kan via deze link.

Samenvatting

We gebruiken cookies voor de beste online beleving.