Leven uit de Bron in Schoonebeek

Ds. Jan Hermes (predikant van de PKN Schoonebeek) schrijft over zijn ervaring met Leven uit de Bron:

Schoonebeek

Sinds februari 2016 ben ik verbonden aan de Protestantse Gemeente te Schoonebeek. Deze protestantse gemeente is in 2012 ontstaan uit de fusie van de voormalig Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente.

Gedoe

Na een inspirerend begin werd de vreugde al snel overschaduwd door verschillende visies op de gebouwen, onenigheid in de in de kerkenraad en gemeente, etc. Als kerkenraad zijn we daarom afgelopen voorjaar begonnen veel tijd en ruimte vrij te maken voor de bezinning op de kern van het gemeente-zijn.  Van het ‘ABC’ zijn we over gegaan naar het ‘CBA’. Het contact staat nu dus voorop. Natuurlijk was het eerst onwennig en kostte het tijd om met elkaar de kleine ‘c’ en ook de grote ‘C’ te beoefenen.

Team

Het maakt me dankbaar om te zien dat de kerkenraad mede daardoor veel meer een team is geworden. Er is vertrouwen gegroeid en we zijn in staat ingrijpende besluiten te nemen en samen te dragen.

Bouwstenen

Onder het thema ‘Kerk zijn onder één dak’ gaat nu letterlijk de schop in de grond om te komen tot een vernieuwd kerkelijk centrum in ons dorp. En als gemeente gaan we het komend seizoen inhoudelijke bouwstenen verzamelen die ons helpen om te groeien in onze relatie tot God, in wederzijds vertrouwen en in een betekenisvolle aanwezigheid in het dorp.

Volhouden

Het blijft een grote uitdaging om zoveel mogelijk mensen van jong tot oud hierin mee te nemen. Het vraagt om durf, gebed en uithoudingsvermogen.

Ik ben benieuwd naar de komende resultaten….

Samenvatting