Bronproeverijen, gratis online training

Ervaar de betekenis van de Bijbel voor jou persoonlijk

Krijg de smaak te pakken van geloven, hopen en liefhebben!

De Bijbel is het bestverkochte boek aller tijden, maar wordt steeds minder gelezen. Misschien herken jij je hier ook wel in: je deed of doet je best om de Bijbel te lezen, maar het spreekt niet echt aan. Je ervaart het lezen van de Bijbel niet als een verrijking voor jou persoonlijk. Bijbellezen lijkt vruchteloos…

Als jij dit bij jezelf herkent en wilt veranderen, doe dan mee aan de (gratis) online training Bronproeverijen! Door de Bijbel als bron van leven en welzijn te leren proeven kun je de smaak van persoonlijk Bijbellezen te pakken krijgen.

Hoe ziet de training eruit?

Bronproeverijen’ is een online training. In een serie van vijf video’s gaan Marius Noorloos en Jelle de Kok aan de hand van enkele kernteksten uit de Bijbel in gesprek over drie bijbelse ‘kernvruchten’ en hun samenhang: geloven, hopen en liefhebben. Bij elke video hoort een aantal opdrachten waarmee je individueel of als groep aan de slag kunt:

  • Bronproeverij 1: Geloven (Johannes 3:14-21; kern vers 16)
  • Bronproeverij 2: Hopen (Psalm 42; kern vers 12)
  • Bronproeverij 3: De Liefde van en voor God (Marcus 12:28-30; Lucas 15:11-32)
  • Bronproeverij 4: Het Liefhebben van de naaste als onszelf (Lucas 10:25-37)
  • Bronproeverij 5: De Samenhang tussen geloven hopen en liefhebben (Romeinen 5:1-12; kern vers 1-5)

Cursusleiders

Begeleiders van deze online cursus zijn Jelle de Kok en Marius Noorloos. Jelle is predikant-toeruster van de Protestantse Kerk Nederland en werkzaam voor Leven uit de Bron. Marius is adviseur en gids voor geloofs- en gemeenteopbouw en auteur van diverse boeken over Leven uit de Bron.

Om alvast een beeld te krijgen kun je onderstaande introductievideo kijken.

Voor wie?

Deze online training kan individueel en in groepsverband gebruikt worden. Ook voor gezinnen, kringen, verenigingen en andere groepen is deze Bronproeverij goed bruikbaar. Voorgangers kunnen de video’s ook gebruiken voor kringen of catechese.

Gratis

Deze cursus bieden we gratis aan zodat je kennis kunt maken met de manier van werken van Leven uit de Bron. Meld je alvast aan

Boek

Naast de online training wordt het aanbevolen het boek Vruchten van de Bron van Marius Noorloos aan te schaffen.

Samenvatting

We gebruiken cookies voor de beste online beleving.